✹ Free EU shipping for orders over €120. Free USA & Canada shipping for orders over €150.✹

Căsuţele albastre

Activitatea noastră principală este aceea de a fabrica bijuterii, veselă şi obiecte decorative din ceramică şi porţelan, dar asta nu înseamnă că, în timp ce facem acest lucru, nu putem ajuta şi pe alţii să-şi pună planurile în aplicare şi să facă un pic mai frumoasă lumea din jur. Acestea fiind spuse, am făcut echipă cu un om minunat, Diana Iabraşu, creatoare de filme documentare şi iniţiatoare a proiectului Albastru. Împreună, lucrăm la această serie de pinuri din ceramică pe care le puteţi achiziţiona de la noi de pe site şi, în acest fel, să deveniți susţinători ai proiectului Harta caselor albastre cu arhitectură tradiţională din România (proiect care protejează şi documentează case albastre, ajută la restaurarea faţadelor albastre şi adună întâmplări şi idei despre patrimoniu şi oamenii lui).

Vă invit să urmăriţi un scurt documentar despre albastrul lui Ştefan Vaida, restaurator de faţade albastre, parte din proiectul Albastru şi parte din Asociația Monumentum care, prin proiectul Ambulanţa pentru Monumente, face intervenţii de urgenţă asupra monumentelor aflate în pericol.

Până în prezent, în baza unor fotografii realizate de către Diana, am miniaturizat 2 case, pe care le-am modelat, pictat, le-am aurit şi le-am ars de mai multe ori la temperaturi mari, la noi în atelier. Acum avem o casă albastră din Ighişul Vechi şi o casă din satul Alţâna, iar în curând vom adăuga un nou model. Din preţul broşelor, 60 de lei se duc către Asociația Monumentum, 30 de lei rămân la noi şi acoperă costurile de producţie şi, după caz, o parte din transport, în funcţie de situaţie.

Dacă vă place albastrul, vă mai recomand un documentar despre pisica albastră a lui Felix Aftene. Eu l-am văzut încă dinainte de a o cunoaşte pe Diana şi mi-a plăcut enorm. Vizionare plăcută!